Translate

Thursday, December 26, 2013

Gk questions about Indian President

1. What is the minimum age need to become a president?
Answer: 35
2. What is the maximum age limit for the President ?
Answer: no age limits
3. What is the name of official residence of Indian president ?
Answer: Rashtrapati Bhavan
4. First president of India ?
Answer: Dr. Rajendra Prasad
5. Who is the first Muslim president of India ?
Answer: Zakir Hussain
6. Who is the first president to declare national emergency ?
answer: Dr. S. Radhakrishnan
7. Who is known as as Philosopher President of India ?
Answer: Dr. S. Radhakrishnan
8. Who is the first Indian president to die in office ?
Answer: Zakir Hussain
9. Who is the youngest Indian president ?
Answer: Neelam Sanjiva Reddy
10. Who was the first president of India elected without opposition ?
Answer: Neelam Sanjiva reddy