Translate

Monday, December 30, 2013

Important Top 25 Confusing General knowledge Questions With Answers.......

1. Which is the most abundant metal present in earth's surface ?

Answer: Aluminum

2. Which is the most abundant metal present in earth ?

Answer: Iron

3. Which country has the oldest National Flag ?

Answer: Denmark

4. which country has the oldest national anthem ?

Answer: Japan

5. Where is National Defense College situated ?

Answer: New Delhi

6. Where is National Defense Academy (NDA) situated ?

Answer: Khadakwasla (Pune)

7. Where is Indian Military Academy situated ?

Answer: Dehradun

8. Who is the First American president who won the Nobel Prize ?

Answer: Theodore Roosevelt

9. Who is the First Russian president who won the Nobel Prize ?

Answer: Mikhail Gorbachev

10. Which is the largest lake in the world ?

Answer: Caspian Sea

11. Which is the Largest Fresh Water Lake in the world ?

Answer: Lake Superior

12. Which place is known as land of rising sun ?

Answer: Japan

13. Which place is known as land of setting sun ?

Answer: still confused, did you know the answer ?

14. Which place is known as land of midnight sun ?

Answer: Norway

15. Heart and soul of the constitution ?

Answer: Article 32

16. Necessary evil in the Constitution ?

Answer: Article 22

17. Who discovered the Harappan site Lothal ?

Answer: S.R.Rao

18. Who discovered the Harappan site Kalibangan ?

Answer: A. Ghosh

19. Who translated Arthashastra in to English ?

Answer: R. Shamasastry

20. Who translated Bhagavad Gita in to English ?

Answer: Charles Wilkins

21. Who translated Manusmṛti in to English ?

Answer: William Jones

22. Who translated Gita Govinda in to English ?

Answer: William Jones

23. Who translated Abhinjana Shakunthalam in to English ?

Answer: William Jones

24. Who is the First president of Chinese republic ?

Answer: Sun Yat-Sen

25. Who is the First Chairman of Chinese republic ?

Answer: Mao Tse-tung