Translate

Sunday, December 29, 2013

GENERAL AWARENESS FOR M.B.A

Q.1. G 20 Was Established In Which Year?
.
A. 1987
B. 1992
C. 1996
D. 1999
.
Ans-D
.
2. Bashar Al Assad Is The President Of
.
A. Syria
B. Uganda
C. Mali
D. Indonesia
.
Ans-A
.
3. Unasur Is A Regional Association Of
.
A. Asia
B. Europe
C. Oceania
D. South America
.
Ans-D
.
4. Who Is The Chairperson Of Lic
.
A. Susobhan Sarkar
B. D K Mehrotra
C. S.K. Roy
D. Subir Raha
.
Ans-C
.
5. Laho Is A Dance Of Which State
.
A. Manipur
B. Meghalaya
C. Arunachal Pradesh
D. Tripura
.
Ans- B
.
6. Who Of The Following Is The Deputy Chairman Of Rajya Sabha
.
A. Karia Munda
B. S. K. Sheriff
C. Najma Heptullah
D. P.J.Kurien
.
Ans-D
.
7. Interpol Is Headquarterd At
.
A. London
B. Geneva
C. Lyons
D. Montreal
.
Ans-C
.
8. Who Of The Following Is The Ceo Of International Cricket Council
.
A. Haroon Lorgat
B. Dave Richardson
C. Allan Donald
D. Ehsaan Mani
.
Ans-B

9. 119th Constitutional Amendment Bill Is Related To Land Boundary Agreement With
.
A. Bangladesh
B. China
C. Pakistan
D. Sri Lanka
.
Ans-A

10. Which Of The Following Is A British Overseas Territory At The Southern End Of Iberian Peninsula

A. Florida
B. Wells
C. Derthy
D. Gibraltar
.
Ans-D
.
11. World Athletics Championship In 2013 Was Held At
.
A. Madrid
B. Moscow
C. London
D. Kingston
.
Ans-B
.
12. Which Country Got The First Rank In Human Development Index (Hdi) 2013
.
A. Switzerland
B. Norway
C. Fiji
D. Sierra Leone
.
Ans-B
.
13. Eln Is A Separatist Group Of
.
A. Mongolia
B. Sweden
C. Colombia
D. United States
.
Ans-C

14. Budapest The Capital Of Hungary Is On The Bank Of Which River
.
A. Danube
B. Tiber
C. Thames
D. Nile
.
Ans-A
.
15. Who Of The Following Is The Chairman Of Nasscom
.
A. Pramod Bhasin
B. Venu Srinivasan
C. Phaneesh Murthy
D. Krishna Kumar Natrajan
.
Ans-D
.
16. Central Drug Research Institute Is Located At
.
A. Mumbai
B. Pune
C. Lucknow
D. Nagpur
.
Ans-C
.
17. Olympics In 2020 Will Be Held At
.
A. Tokyo
B. Madrid
C. Istanbul
D. Hanoi
.
Ans-A
.
18. Who Has Been Elected As New President Of International Olympic Committee
.
A. Sergei Bubka
B. Thomas Bach
C. Seroi Lenov
D. Juan Antanio Samaranch
.
Ans-B
.
19. Which Article Is Related To Special Status To Jammu And Kashmir
.
A. Article 343
B. Article 358
C. Article 370
D. Article 384
.
Ans-C
.
20. Who Is The Chairperson Of National Green Tribunal
A. Lokeshwar Singh Panta
B. R.A. Mehta
C. Harish Dhawan
D. Swatantra Kumar
.
Ans-D